The Skybox, jongerenontmoetingsplek

Nummer: 142
Architect: Caroline Oomes, ir. Sandra Risseeuw, ir. Ria Smit
Mmv: Wilja Jurg-coördinatie en ing. Christi Buizer-constructie
Opdrachtgever: Gemeente Deventer, initiatief www.Bouwnetwerk.net
Locatie: Deventer, Gooikerspark
Type: stedenbouw en landschap, transformaties, verbouwingen, divers
Ontwerp: 2009
Oplevering: 2009
Aannemer: De Combi Deventer bv
Status: gerealiseerd
 
Skybox bij voetbalkooi.
In het Gooikerspark bij de bestaande voetbalkooi is deze jongeren-ontmoetingsplek in heel korte tijd gerealiseerd. In een workshop, op 4 maart 2009, maakten de jongeren hun wensen kenbaar: zien en gezien worden, voetbal kijken, bijkomen, en elkaar tegen komen, waren onder anderen de hartewensen. 
 
Het Bouwnetwerk, initieerde het project ter gelegenheid van haar 25-jarige bestaan, en wij als ontwerpteam van het netwerk ontwikkelden het plan in een razendsnel proces.
Een echte skybox, bij het voetbalveld, met kuipjes van Go Ahead Eagles, verhoogd en overdekt, met zicht op het veld en op het Gooikerspark. Met als interieur de 'Skyline' een karakteristiek element van Deventer. Hij biedt beschutting tegen regen en wind, zicht op de omgeving en op elkaar en je kunt je er terug trekken; de jongeren zijn tevreden.
 
Realisatie.  
Ook aannemersbedrijf de Combi te Deventer sponsorde en realiseerde het ontwerp in een voortvarend tempo. 
De opening vond plaats op 2 juli 2009 door wethouder Gosse Hiemstra en in september wordt met een graffiti-workshop door de jongeren zelf de skyline nog nader ingekleurd. Intussen hebben zij zich de plek al lang eigengemaakt.

© floorvanos.nl.